Mnenja naših udeležencev
1000+ zadovoljnih obiskovalcev
Kvalitetna oljčna olja in več sort vrhunskih vin. Sveže ostrige iz Limskega fjorda, kozja farma s siri, dragoceni tartufi in Giacome Casanova!
3 dni
ogledi
degustacije
Slovenski vodnik
Vožnja v smeri hrvaške Istre. Prvi postanek bo eden izmed vrhuncev ekskurzije, saj bomo obiskali tartufarje. Degustirali bomo nekaj prigrizkov s tartufi, nato pa se s psom in lovcem podali na lov na tartufe in izvedeli, zakaj so tako dragoceni in dosegajo vrtoglave cene. Sledila bo vožnja proti Limskemu kanalu, v kolikor bo vreme dopuščalo, si bomo v Taru ogledali vzgajališče školjk na morju, nato pa nadaljevali v Limski fjord in degustirali sveže ostrige ob kozarcu vina. Pozno popoldne bomo prispeli v Vrsar, sledili bosta večerja in nočitev.
Zjutraj se bomo zapeljali do oljarne v Vodnjanu, kjer bomo obiskali stiskalnico oljčnega olja, ki neprekinjeno deluje od leta 1911. Voden ogled bo potekal skozi oljarno, olje bomo tudi degustirali. Nekaj prostega časa bo sledilo v Vodnjanu, kjer se bomo sprehodili po najdaljši ulici pa bomo obiskali Stancijo Kumparička, si ogledali kozjo farmo, ki prideluje odlične kozje sire in druge proizvode. Pri njih sire kupuje tudi slavni Chef Gordon Ramsay. Sledila bo degustacija številnih vrst sirov. Povratek v Vrsar in večerja v lokalni konobi. Nočitev.
Po zajtrku bomo spoznali Vrsar in življenje legendarnega ljubimca Giacome Casanova, ki je nekaj časa živel tudi v tem malem obmorskem mestecu in ukradel marsikatero žensko srce, povzpeli se bomo na razgledno točko Casanova, od koder je čudovit razgled na arhipelag otočkov pred Vrsarjem. Nato bomo obiskali Vinarijo Matošević. Malvazija Alba Antiqua je prvo hrvaško suho vino, ki je na degustacijskem meniju kultne angleške restavracije Fat Duck s svetovno poznanim šefom Heston Blumenthalom. Vinar Matošević je tudi vključen v Michelinov vodnik kot eden izmed 16 najboljših istrskih vinarjev. Degustacija. Sledila bo vožnja proti Sloveniji, na poti bomo obiskali podjetje Aura, ki se ukvarja z destilacijo rakije in kuhanjem marmelad iz divjih sadežev (kopriva, dren...), Tudi tu bomo degustirali njihove proizvode. Povratek v Slovenijo proti večeru.
1000+ zadovoljnih obiskovalcev