Gostili smo posvet Hrana – pot do zdrave prihodnosti

V Centru kulinarike in turizma KULT316 smo gostili kulinarični posvet Hrana – pot do zdrave prihodnosti. Priznani kuharski mojstri (Janez Bratovž, Matej Tomažič, Tomaž Bolka, Grega Repovž in Borut Jovan) so spregovorili o vlogi lokalno pridelane hrane pri zagotavljanju okusnih in zdravih obrokov v vrtcih, šolah in drugih javnih prehranskih obratih. Spregovorili so tudi o svoji kuharski filozofiji in pobudi za izvzetje živil iz sistema javnega naročanja, ki sta jo uvodoma predstavila evropski poslanec dr. Igor Šoltes in Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano dr. Jože Podgoršek. Kuharji so gostom tudi v praksi prikazali, kako iz lokalno in sezonsko pridelanih surovin ter hrane pripraviti zdrave in okusne obroke v skladu s standardi o javnem zdravju ter finančnih in drugih omejitvah, ki veljajo za pripravo obrokov v vrtcih, šolah in drugih sorodnih ustanovah.

Več

OBVESTILO O SPREMEMBI TERMINA KULINARIČNEGA VEČERA Z ŽARA NA MIZO V KULT316 S PRIMOŽEM DOLNIČARJEM

Zaradi nepredvidljivih zdravstvenih okoliščin glavnega akterja dogodka Primoža Dolničarja, kulinarični večer “Z žara na mizo v KULT316 s Primožem Dolničarjem” žal prestavljamo na drug termin, ki bo predvidoma v mesecu septembru.  O novem datumu izvedbe dogodka vas bomo z veseljem obvestili.  Hvala za razumevanje.

Želimo vam prijetne poletne dni.
Več

VABIMO NA BREZPLAČNO RAČUNALNIŠKO DELAVNICO

V okviru prostovoljstva in medgeneracijskega povezovanja na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana vas vabimo na brezplačno računalniško delavnico Osnove računalniških veščin. Potekala bo v sredo, 31. maja 2017, od 14.00 do 15.30 v računalniški učilnici v Centru kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi ulici 74 v Šentvidu. Delavnico bo vodila učiteljica računalništva na BIC Ljubljana, pridružili pa se bodo še njihovi študenti in dijaki. Teme bodo prilagodili zanimanju in predznanju udeležencev (e-pošta, oblikovanje fotografij) in vam zagotovili, da se v sproščenem vzdušju naučite kaj novega. Prijavite se lahko do 30. maja po telefonu 01 28 07 606, kjer smo dosegljivi tudi za več informacij. Lepo vabljeni!

Več

Vabimo na TEDEN NEZAVRŽENE HRANE

S posebno restavracijsko ponudbo se 1. in 2. junija v restavraciji KULT316 pridružujemo Tednu nezavržene hrane, ki si prizadeva zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Evropska gospodinjstva vsako leto zavržejo 27 milijonov ton hrane. Slovenija k tej številki prispeva 150.000 ton.  Združuje nas enaka skrb, zato si  prizadevamo, da postanemo pri pripravi hrane bolj odgovorni in trajnostno naravnani tudi na nacionalni ravni. V inciativo se  vključujemo tudi z zanimivim predavanjem Luke Jezerška  o nezavržeeni hrani, ki bo potekalo v torek, 30. 5. 2017, ob 11. uri na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, v predavalnici VP. Tukaj preverite še druge aktivnosti v okviru Tedna nezavržene hrane, pridružite pa se nam tudi na uradni otvoritvi 26. 5. 2017 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ki se je bo udeležil tudi g. Massimo Bottura (Osteria Francescana; njegova restavracija je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo na svetu).

Več

VEČER FRANCOSKE KULINARIKE Z ANIMACIJO V RESTAVRACIJI KULT316

Letos smo se 21. marca 2017 že drugič priključili svetovnemu dogodku Good France. Študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višje strokovne šole so skupaj s šefom kuhinje Blažem Švigljem pripravili odličen 5 hodni meni, študentke turizma pa so za goste pripravile izviren animacijski program! Oglejte si foto-utrinke. Se vidimo zopet prihodnje leto!

Več
Dostopnost