DAN SPOMLADANSKIH JEDI V KULT316

Pomlad nam ponuja obilo svežih zelenih poganjkov. Iz darov narave bomo študentje Višje strokovne šole BIC Ljubljana pod mentorstvom kuharskih mojstrov Centra kulinarike in turizma KULT316 za vas pripravili izbrani meni.

Na voljo za osebni prevzem ali dostavo preko Wolt ali Ehrana dne 9. 4. 2021 od 10.30 do 18.00)

Več

8. marec – dan žensk v KULT316

Prihaja mednarodni dan žensk, 8. marec. Na ta dan spominjamo in opozarjamo na dolgoletno prizadevanje žensk za ekonomsko, politično in socialno enakopravnost.

Že veste kako boste izkazali svojo naklonjenost damam? Priporočamo vam naročilo in rezervacijo izbranega menija, ki ga bodo za vas pripravili študentje Višje strokovne šole BIC Ljubljana pod mentorstvom in kuharskih mojstrov Centra kulinarike in turizma KULT316.

Na voljo za osebni prevzem ali dostavo preko Wolt ali Ehrana 8. 3. 2021 od 10.30 do 18.00.

Za naročila in rezervacije nam pišite na e-poštni naslov kult316@bic-lj.si ali pa nas pokličite na 01 235 52 60. Veselimo se vašega naročila.

Več

ZA VALENTINOVO ZA PARTNERJA/KO IZBERITE LJUBEZENSKE GRIŽLJAJE

Prihaja dan zaljubljencev, valentinovo.

Že veste, kako boste presenetili svojega partnerja? IZBERITE LJUBEZENSKE GRIŽLJAJE!

Kulinarični paket, ki vsebuje 14 romantičnih jedi in pijač iz KULT316

Ljubezenske grižljaje vam dostavimo 13. 2. 2021 od 12. do 19. ure in 14. 2. 2021 od 12. do 17. ure

PREVERITE IZBOR JEDI IN PIJAČ

Več

Ta teden vas razvajamo s slovensko kulinarično dediščino

Od 1. 2. 2021 do 5. 2. 2011 v naši restavraciji KULT316 ponujamo kosila, ki se navezujejo na slovensko kulinarično dediščino! Tako smo se vključili v projekt Slovenija, evropska gastronomska regija.

Preverite jedilnik.
Več

Vabimo na razstavo slovenskih penin v SEM

Na BIC Ljubljana smo v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem v okviru projekta Slovenija, evropska gastronomska regija 2021 pripravili razstavo Slovenske penine.

Postavljena je v razstavni hiši SEM v Ljubljani in bo od 20. januarja 2021, dokler je muzej za javnost zaprt, dostopna preko spletnega vodenega ogleda in javljanj v živo na Facebooku Slovenskega etnografskega muzeja. 

  • 27. januarja ob 11. uri
  • 3. februarja ob 11. uri
  • 10. februarja ob 11.uri

V kolikor bo muzej mogoče obiskati, bo razstava na ogled do predvidoma 14. februarja 2021.

 

NA OGLED VEČ KOT 160 PENIN

Na ogled bo več kot 160 penin slovenskih proizvajalcev, tudi najboljši na ocenjevanju vin Decanter. Slovenija ima bogato kulturno dediščino pridelave penin (več kot 250), katerih kakovost je zelo visoka. V SEM je razstavljenih več kot 160 penin 70 slovenskih proizvajalcev, vključno s penečimi medicami, predstavljene so slovenske vinorodne dežele, metode pridelave, klasifikacija in delitev penečih vin po barvi ter razvrščanje v razrede.

RAZSTAVLJENE TUDI NAJBOLJŠE PENINE NA OCENJEVANJU DECANTER

Posebej izpostavljene so penine, ki so leta 2020 bile odlikovane na Decanter ocenjevanju. Gre za največje in najvplivnejše ocenjevanje na svetu, ki poteka v Londonu in na katerem je Slovenija leta 2020 dosegla izjemen uspeh in prejela 5 platinastih, 7 zlatih, 60 srebrnih in 114 bronastih medalj. Razstava vključuje tudi nagrajeno penino peničarja Mirana Sirka, Bjana cuve prestige extra brut 2015, ki se je uvrstila med pet najprestižnejših platinastih medalj in tudi dve penini nagrajeni z zlato medaljo: Vino Gross za  Furmint brut nature 2013  in Vinska klet Dveri-Pax za DP šipon brut 2016.

Razstavo so pripravili predavatelji BIC Ljubljana, dr. sc. Gordana Vulić, Boštjan Humski, Katja Orehek Hati, in študentje Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana.

V 2021 PRIPRAVLJAMO ŠE KULINARIČNE ZGODBE

Sodelovanje med SEM in BIC Ljubljana se bo nadaljevalo tekom celega leta 2021 ob drugih razstavah, ki jih bo pripravljal SEM za obeležje naziva Slovenija – Evropska gastronomska regija. Med njimi so Kulinarične zgodbe SEM (Miza od prehranjevanja do mnogoterih sporočil in iz področja nesnovne dediščine Poprtniki, lecti in mali kruhki) in druge.

Več
Dostopnost