Zbir
Kult316

Recepti tradicionalnih jedi v sodobni preobleki

Čas je, da tudi vi med prazniki doma ponudite poprtnik – tradicionalni božični kruh. Recept zanj najdete med našimi recepti iz kulinarične transverzale od Panonije do Jadrana. Odkrijte bogato kulinarično dediščino naše regije in tudi njeno prilagajanje trendom sodobnega časa.

Zeleni napitek

Preberi več oZeleni napitek

Conditum paradoxum

Preberi več oConditum paradoxum

Hruševka

Preberi več oHruševka

Svinjska pečenka, pečena gomoljna zelenjava, gratiniran nadevan krompir

Preberi več oSvinjska pečenka, pečena gomoljna zelenjava, gratiniran nadevan krompir

Zagorski štruklji

Preberi več oZagorski štruklji

Zeljne krpice s slanino

Preberi več oZeljne krpice s slanino

Goveja juha z jetrnimi cmočki

Preberi več oGoveja juha z jetrnimi cmočki

Govnač s kranjsko klobaso

Preberi več oGovnač s kranjsko klobaso

Ješprenjčkova rižota z brancinom in šparglji

Preberi več oJešprenjčkova rižota z brancinom in šparglji

Krompirjevka iz vlečenega testa

Preberi več oKrompirjevka iz vlečenega testa

Leteči žganci z masovnikom, sotiran grah, karamelizirana jabolka z brusnicami

Preberi več oLeteči žganci z masovnikom, sotiran grah, karamelizirana jabolka z brusnicami

Mušelni

Preberi več oMušelni

Pečeni sirovi štruklji s fižolovo peno

Preberi več oPečeni sirovi štruklji s fižolovo peno

Repunclova solata

Preberi več oRepunclova solata
Sardele

Sardele na šavor

Preberi več oSardele na šavor

Sirovi štrukeljci v juhi

Preberi več oSirovi štrukeljci v juhi

Skutin namaz z gorčico

Preberi več oSkutin namaz z gorčico

Zeliščni namaz

Preberi več oZeliščni namaz

Namaz s pehtranom

Preberi več oNamaz s pehtranom

Zelševka

Preberi več oZelševka

Lešnikovi amareti

Preberi več oLešnikovi amareti

Vodnikove prestice

Preberi več oVodnikove prestice

Poprtnik – božični kruh

Preberi več oPoprtnik – božični kruh
Hopel popel

Hopel popel

Preberi več oHopel popel

Snežne kepe z vanilijevo kremo

Preberi več oSnežne kepe z vanilijevo kremo

Dimljena postrv z mlado špinačo, tatarsko ajdovo kašo, rdečo peso in pinjolami

Preberi več oDimljena postrv z mlado špinačo, tatarsko ajdovo kašo, rdečo peso in pinjolami
krožnik

Kadar ne kuhate, vabljeni v našo restavracijo

Dobrodošli v prestižnem kotičku Ljubljane, kjer se tradicija prepleta s sodobnimi okusi, kjer učilnica ustvarja kariero. Razvajamo vas s svežimi kulinaričnimi mojstrovinami, pripravljenimi iz lokalnih in sezonskih sestavin, navdihnjenih z osrednjeslovensko gastronomsko dediščino. Doživite avtentične okuse, medtem ko opazujete mojstrsko pripravo jedi v naši trendovsko zasnovani odprti kuhinji, kjer se urijo študenti gostinstva in turizma z BIC Ljubljana.

Juha