Lešnikovi amareti
Skrivnost je v mletju. Povsem enostavni za pripravo in odličnega okusa. Ne bo vam žal. Recept izvira iz Vrsarja (HR).
Čas kuhanja:
40 minSkrivnost je v mletju. Povsem enostavni za pripravo in odličnega okusa. Ne bo vam žal. Recept izvira iz Vrsarja (HR).
čas priprave
40 min
količina
Primerno tudi za
Vegetarijance
Ker so bili na območju Vrsarja nekoč veliki nasadi lesk, so iz lešnikov začeli pripravljati vrsarske amarete.
1.
Lešnike grobo zmeljemo. Jajca s sladkorjem stepemo. Primešamo mlete lešnike. Oblikujemo majhne kroglice. Naložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko in pečemo v pečici 15–20 minut na 180 °C. *Skrivnost dobrih lešnikovih amaretov je v ročnem mletju lešnikov na mlinček.