Čas kuhanja:

10 min

Namaz s pehtranom

Pehtran ni samo za v potico.

Gurman
Gurman
Image
Skuta
Pehtran
Cvetlični med
Cimet

Sestavine

  • 200 g skute
  • pest svežega pehtrana
  • 2 jedilni žlici cvetličnega medu
  • cimet

čas priprave

10 min

količina

4 OSEBE

Primerno tudi za

Vegetarijance

Hladne jedi

Namaz s pehtranom

Sveži in hitro pripravljen zeliščni namaz iz lokalnih sestavin: pehtran, med in skuta.

Priprava

Koraki priprave

1.

Skuto zmešamo skupaj z nasekljanim pehtranom. Zmesi dodamo še cvetlični med in cimet. Dobro premešamo.

Neli Selan

Neli Selan

Kot predavateljica v višješolskem študijskem programu gostinstvo in turizem je že več let zaposlena na BIC Ljubljana. Strokovne nasvete in okusne recepte redno deli v radijskih oddajah za otroke in Odprti kuhinji, priljubljeni prilogi časopisa NeDelo. Poleg pedagoškega dela je Neli že vrsto let tudi vodja priljubljenih otroških kulinaričnih delavnic "Mami, oči, v soboto kuham jaz", kjer z veseljem ustvarja nove recepte in otrokom omogoča, da vstopijo v čarobni svet kulinarike. Je dobitnica medalje za odličnost v kulinariki na mednarodnem tekmovanju Euroskills.

Zanimivosti

Zanimivosti

Pehtran je zelišče, ki se v prehrani uporablja za potico pehtranko, štruklje, kis, solate, omake, namaze … Edino v Sloveniji ga uporabljamo pri pripravi sladic, drugod v glavnem pri mesnih jedeh. Zato je slovenska pehtranova potica edinstvena.

Podobni recepti

Hladne jedi

Skutin namaz z gorčico

Hladne jedi

Zeliščni namaz

Juha